søndag 1. september 2013

Gulasj - ungarsk nasjonalrett


Til 8- 10 personer

1500 g flatbiff (okse)
ca 8 poteter (vurderes etter størrelse)

4-5 løk i biter 
2-3 røde paprikaer
2 fedd hvitløk
7ss tomatpure
3 bokser knuste tomater
2 l kjøttbuljong/vann
2 purre
5 ts paprikapulver
3 ts tørket oregano
6-7 laubærblad
2 ts knust chili (på glass)
Salt og pepper

Skjær kjøttet i terninger og stek. Kok det passe mørt i kjøttbuljong før man har i grønnsaker. Jeg lar kjøttet putre i buljongvannet i halvannen time hvis jeg har anledning. Da blir det supermørt.
Fres løk og hvitløk i panne. Tilsett løkene i kjelen. Ha i grønnsakene, knuste tomater, tomatpure, paprikapulver og laubærblad. Kok i 30 - 50 min.


Smak til med chili, salt og pepper.
Tilbehør: godt brød. Vi har helst foccacia med et godt lag smør til. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar