tirsdag 26. mars 2013

Kremet aspargessuppe

Asparges er en flott grønnsak med god smak og mange mineraler. I oldtiden ble den sett på som et afrodisiakum og kalt "damen med de 100 ektemenn". 

Dette er en suppe som lager litt oppvask, men det er det verdt! 











Til 4 personer
2 ts olje
1 gul løk
1-2 fedd hvitløk
500 gram asparges
150-200 gram poteter 
1 grønnsaksbuljong
4 dl vann
1 dl fløte
1/2 ts garam masala
salt og pepper

Varm olje i stekepannen. Hakk løk og ha den i panna. Freses myk i 3-4 minutter. Tilsett knust hvitløk, surres videre i 30 sekunder. Skjær aspargesen i 2 cm biter (fjern centimeteren i "endebunnen"). Skrell potetene og skjær de i små terninger. Ha asparges, poteter, vann og buljongterningen i stekepannen. Kokes opp og la den koke forsiktig i 10 minutter. Ha alt oppi en blender og mos den til en jevn pure. Helles i en kjele. Ha i fløte og krydder. Raskt oppkok før servering. 
Tilbehør: godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar