fredag 29. mars 2013

Pizzasnurrer


Påsken er langt fra over, men vi har allerede tilbragt fire dager ved bålet! To dager ved vannkanten for å rydde stranda til sommersesongen, en dag på isen med nevøer og idag har det vært den tradisjonelle langfredagturen på hytta. Da er det stoooor fare for å bli lei pølse i lompe!
  
Godt å varme pizzasnurrene på bålet - smaker som nystekte, uansett om du bakte de dagen før eller samme dag - eller hadde de i fryseren.                                                                      Mannen passer på at varmen er god

Klare til å nytes på Serviettene er fra Axlings som har mye lekkert i sin nettbutikk her!

Ca. 20 stk

50 gr. gjær
125 gr margarin
5 dl melk
½ ts salt
1/2 dl sukker
ca 800-850 gram
litt smør
4 ss tomatpure
1/2 dl hakkede soltørkede tomater i solsikkeolje 
100 gram chorizo
3 dl revet ost
håndfull hakkede urter (timian og basilikum) 
evt annet pålegg (jeg valgte en litt mer barnevennlig variant på 1/3 del av leiva: kun ost og skinke). 

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt fettet og tilsett melken. La det bli fingervarmt. Hell melkeblandingen i gjøren. Tilsett salt, sukker og nesten alt melet.
Arbeid deigen smidig. La den heve i 30 min. Dryss litt mel på bakebordet. Skjevle ut til en stor leiv (firkantet form). Smør på litt smør og tomatpure. Ha på kakkede tørkede tomater, chorizo, revet ost, urtene og eventuelt annet pålegg du ønsker. Rull leiven sammen og skjær opp i skiver. Legg de på bakepapirkledd stekeplater og la de heve i 20 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg hvis du ønsker de mer blanke. Bollene stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 7-10 minutter. Følg godt med! Avkjøles på rist. 
Kan spises med en gang -eller som nevnt tas med ut på tur og spises kalde eller varme. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar