søndag 30. desember 2012

Russiske pikekyss og danske kardemommeskiver


Russiske pikekyss (venstre):

Stivpisk 4 eggehviter. Dryss i 200- 250 gram brunt sukker og pisk videre til den er veldig stiv. Legg valnøtter spredt på en bakepapirkledd stekeplate. Sprøyt topper med eggedosisen oppå hver valnøtt.
Stekes midt i ovnen 1 1/2 – 2 timer på 100 grader. Avkjøl på rist.
... Kakene kan serveres som en av julekakene, eller den kan serveres med is og varm sjokoladesaus som en dessert.
Pikekyss er nydelig i seg selv, og bare ved å bytte hvitt sukker med brunt får man en helt annen smaksopplevelse. De blir mer karamell smak, sprø på toppen og herlig seige i bunnen.


Danske kardemommeskiver
Denne må bare skrives på dansk, siden oppskriften er så søt på dansk:


100 g sukker
200 g margarine
1 æg
2 tsk. kardemomme
300 g hvedemel
Rør sukker og margarine let og smidigt. Rør æg og kardemomme i og derefter melet. Ælt dejen let igennem, del den i to portioner, som formes til en rulle og lægges i køleskabet cirka ½ time. Skær dejen i cirka ½ cm tykke skiver, som sættes på bagepapir på bagepladen. Bages lysebrune ved 250 grader i cirka 10 minutter.

Tips: Variation på krydderier kan være reven appelsinskal, vanillesukker, stødt ingefær eller kanel.
Småkager afkøles på rist og lægges i kagedåse med tætsluttende låg, når de er kolde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar