onsdag 26. desember 2012

JULEKURVKAKE (ostekake)




Dette er absolutt ikke av den tørre julekake-sorten. Frisk og god ostekake, formet som en julekurv.
 










Kakebunn
250 gr Pepperkaker
100 gr Smeltet smør
50 gr Sukker

Fyll
3 dl Kremfløte
600 gr Philadelphia Original eller Light (romtemperert)
50 gr Sukker
6 stk Eggeplomme(r)
1 pk freia appelsingele
1 pk freia sitrongele
2 dl Vann
2 stk Lime (saft og revet skall)
Pynt
3 pk Freia Pyntegelé Rød
3 pk Freia Pyntegelé Grønn

Bunn
Knus pepperkakene i en foodprosessor og tilsett sukker. Ha i smøret og bland lett sammen. Ha bakepapir i bunnen av formen. Trykk pepperkakeblandingen jevnt ut i bunnen av formen og sett den kaldt. Jeg brukte en rund form, men har du en hjerteform er jo det flott!

Fyll
Visp kremfløten stiv og sett den kaldt. Visp sammen Philadelphia, sukker og eggeplommer. Kok opp vann i en kjele og ta den av varmen. Tilsett gelépulver og la det løse seg opp. Riv skall og press saften av limene og ha det i geléen. Tilsett litt av Philadelphiablandingen i geléen og rør det sammen. Ha dette tilbake i resten av Philadelphiablandingen. Bland kremen forsiktig inn. Hell Philadelphiakremen over pepperkakebunnen i formen og sett den kjølig i minst 4 timer.

Skjær ut kurv/hjerteformen.

Pynt
Skiss opp julekurvmønster på et bakepapir. Lag omriss ved å tegne av formen, og strek opp ruter. Sett tannpirkere ned i ostekremen for å indikere strekene etter mønsteret. Tegn opp med pyntegelé. For å fylle alle rutene med farge trengs det mange tuber pyntegelé, eller man behøver ikke ”fargelegge tett”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar