onsdag 9. mai 2012

Ostepinner med kremostdip

Denne kunne vært under flere kategorier; lørdagskos, snacks, tilbehør til middag, kveldsmat, vorspiel... You name it...

Ostepinnene på bildet valgte jeg å lage som tilbehør til wraps.









Ostepinner (30-40 stk)
2, 5 dl hvetemel
80 gram margarin
½ ts salt
3 ss melk
2,5 dl revet ost (Norvegia, sveitser eller Jarlsberg)
Evt. valmuefrø, sesamfrø

Bland mel, smør og salt i en food processor. Ha i melk og revet ost.  La det bli en fin deig. Legg deigen kjølig i 15 min. Kjevle deigen ut til ½ cm tykk leiv. Skjær remser på 1 x 10 cm. Tvinn to og to remser sammen og legg de på en bakeplate (med bakepapir). Pensle med egg. Strø gjerne frø på toppen.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 min.

Kremostdipp:
1 beger (125 gr) kremost urter/ krydder
1 ½ dl yoghurt naturell
evt. friske, hakkede urter.
Bland alt sammen i en skål.