mandag 2. april 2012

Fiskekaker, grønn ertesaus og bakte skivepoteter


















Til 4 personer:

Bakte poteter:
8-10 poteter
1 ss olje
1 ts salt

Sett ovnen på 250 grader. Skrubb potetene i lunket vann og skjær de i tykke skiver. Blan potetene med olje og salt i en ildfast form eller på stekeplate med bakepapir. Stek potetene midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Grønn ertesaus:
3 dl frosne grønne erter
1 dl vann
½ brikke kyllingbuljongterning
1 dl creme fraiche
1 ss hakket timian

Koke ertene i vann og buljong i 3 minutter. Tilsett creme fraiche. Mos sausen med stavmikser. Ha i timian. Ha i litt salt og pepper.

Ferdigkjøpte fiskekaker:
1-2 per person
Her finnes det mange varianter og like mange ulike priser. Velg det du liker best – både i smaks- og lommebokmessig.