tirsdag 17. april 2012

Fish 'n' chips


Engelsk fast food!

Tradisjonelt ble fish and chips pakket inn i hvitt papir innerst, og avis utenpå som isolering for å holde på varmen når det ble servert som fastfood i sjapper. Dette fikk jeg første gang opplevd på språkreise i 1996. I dag blir ikke avispapir brukt lenger av hygieniske grunner, men hjemme på kjøkkenet vårt er alt lov - derfor er avispapiret på plass igjen!




800 gram torskefileter
1 ts salt
1/2 ts pepper
litt cajennepepper
8 ss hvetemel
2,5 dl øl

Tilbehør: pomme frites, ketsjup og aïoli (1 egg, 2 dl solsikkeolje, 1 dl hvitløksbåt, salt, pepper og 1/4 sitron)
Sett på stekovnen på 225 grader. Stek pomme frites eller potetbåter.
Lag røre av hvetemel, salt, pepper, en knivspiss cajennepepper og øl. Den skal ha omtrent vaffelrøre-konsistens. Skjær torskefilet i passende, gjerne litt små, biter. Legg filetene i røren, og så rett til fritering i oljen i frityrkoker eller i stekepanne med mye olje.  

(Man kan også få kjøpt ferdige "fish 'n' chips-fileter")

ENJOY!